TÜBİTAK 1001 "Spor Araştırmaları" Özel Çağrısı Kapsamında İlkokul Öğrencilerimize Fiziksel Aktivite Programı

Geçtiğimiz aylarda 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı “Spor Araştırmaları” Özel Proje Çağrısı kapsamında kabul edilen "İlkokul öğrencilerine yönelik ebeveyn-öğretmen destekli bireyselleştirilmiş fiziksel aktivite programının geliştirilmesi ve değerlendirilmesi" adlı proje, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Antrenörlük Bölümü öğrencileri tarafından uygulanmaya başlandı.

Uygulama detaylarına bakıldığında; ilkokul öğrencilerine yönelik özgün ve bireysel fiziksel aktivite programı geliştirme ve e-içerik, öğretmen-ebeveyn desteğiyle fiziksel aktivite alışkanlığının sürdürülebilir olmasını sağlayarak sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlanması planlanmış ve uygulamaya geçilmiştir.

Spor Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak proje kapsamında uygulanan fiziksel aktiviteler öncesinde öğrencilerin fiziksel yetilerini belirleyici ön ölçümler SPORUM laboratuvar malzemeleri ile ölçülmüştür. Antrenörlük Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencilerinin tecrübe kazanımlarını artırmak, alanda etkin ve yetkin olmaları amacıyla Araştırma Proje I dersleri kapsamında tecrübe kazanımları sağlanmaktadır. Halen Projenin diğer ayağı olan e-içerik, öğretmen-ebeveyn destekli fiziksel aktivite uygulamaları öğrencilerimiz tarafından ilkokul öğrencilerine uygulanmaktadır. Projenin çalışma takvimi sonunda uygulanacak olacan son testleri aynı şekilde SPORUM laboratuvar malzemeleri ile ölçülecektir.